Naar inhoud

Van pop-up naar authentieke koffiebar: het verhaal van een uit de hand gelopen hobby

“Als ondernemer moet je niet te veel zoeken naar het gat in de markt maar eerder je passie volgen.”

Een dinsdag in Gent. 14u15, koffie en we ontmoeten Ezra. Hij neemt ons mee in zijn ondernemersverhaal vol passie en authenticiteit. Ezra werkte 5 jaar lang in een koffiebar in Gent als barista en koffiebrander. Na verloop van tijd merkte hij dat zijn visie over ‘specialty coffee’ en die van de zaakvoerder verschilden. De goesting en de passie om zijn eigen ideeën uit te werken werden steeds groter. 

Niet veel later was een eerste pop-up dan ook  een feit. Het succes was groter dan Ezra had durven of kunnen dromen en al snel bleek dat dit verhaal hier niet zou eindigen. De pop-up keerde jaar na jaar terug en de expertise, de naamsbekendheid en het tevreden cliënteel werden steeds groter. Het moment was daar om ‘full circle’ permanent op de kaart te zetten. Ezra botste op het  perfecte pand en verkreeg via microStart een lening om van start te kunnen gaan. Gent krijgt er een warme en authentieke plaats bij. 

Onze ontmoeting met Ezra is inspirerend. De passie voor koffie, de zoektocht naar de perfecte smaken, het vakmanschap, de gedrevenheid en vooral de authenticiteit van Ezra enthousiasmeren en nodigen uit. Het is de perfecte plaats om de tijd uit het oog te verliezen en te proeven van wat koffie echt kan zijn. 

En  ‘Full circle’ gaat verder dan een enorme passie voor koffie. Ezra is van mening dat een koffiebar ook een sociale functie heeft. 'Full circle’ is een plaats waar tafels en  stoelen kunnen en  mogen verschoven worden. Je maakt er jouw kleine knusse hoekje, jouw eigen kleine wereld waarin je schrijft aan jouw verhaal. Van thesis tot liefdesbrief. Er hangt een soort traagheid in de lucht, een plaats waar je even de pauzeknop kan indrukken terwijl buiten de stad verder raast.

De  passie van Ezra lijkt dan ook niet in te tomen. Eind 2022 opende hij zijn tweede zaak. In welke zaak dan ook, ga langs. Proef. Ontdek en neem de tijd. Voel je thuis. Je zal het je niet beklagen. 

 

Terug naar het begin van de pagina