Naar inhoud

Pezhman, een selfmade man die zijn droom waarmaakte.

“Pj kent veel mensen in België die in Iran lang een eigen zaak hadden, maar hier in loondienst werken omdat ze niet weten waar je moet beginnen om een eigen zaak te starten.”

Pezhman (PJ ) komt oorspronkelijk uit Iran en arriveerde als vluchteling in België in 2018. Bij aankomst begon hij meteen met Nederlandse lessen. Hoewel hij in Iran een totaal andere studierichting volgde, had  PJ altijd al een passie voor het knippen van haar, ook al had hij er nooit een opleiding voor gevolgd. Hij probeerde van alles uit als hobby en dat groeide uit tot een echte passie.

Eenmaal in België wilde hij zijn droom waarmaken en kapper worden. Hij nam twee maanden lang lessen bij iemand die hij kende om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Daarnaast oefende hij veel en keek hij veel naar tutorials op YouTube. Hij was een selfmade man in wording. Na verloop van tijd kreeg hij de kans om stage te lopen bij Kreatos. 

Gelukkig kwam hij in contact met microStart. Dankzij microStart leerde PJ alles wat hij nodig had om zelfstandige te worden. Ze wezen hem de weg en gaven hem waardevolle informatie, wat essentieel is voor iemand die wil ondernemen in België. Daarnaast heeft microStart PJ ook financieel gesteund met een lening om zijn zaak te kunnen starten. Nu is PJ al vier maanden bezig als zelfstandig kapper, en zijn cijfers zijn veel beter dan hij ooit had verwacht. 

PJ raadt microStart ten zeerste aan aan iedereen die dezelfde droom heeft. Hij kent veel mensen in België die in Iran lang een eigen zaak hadden, maar hier in loondienst werken omdat ze niet weten waar je moet beginnen om een eigen zaak te starten. Dankzij microStart heeft PJ zijn passie kunnen volgen en is hij zijn eigen zaak gestart."

 

Terug naar het begin van de pagina