Naar inhoud

Ons startte haar zaak in fair trade Tunesisch handwerk in Brussel

“Voor mij geeft ondernemen een beetje de kans om de wereld te veranderen, want ondernemen doe je met je eigen waarden.”

In haar pop-up shop in Sint-Gillis, genaamd “de Médina”, neemt Ons ons mee op ontdekking doorheen haar unieke creaties, duurzaam en handgemaakt, rechtstreeks afkomstig van ambachtslieden in Tunesië. Haar passie en energie nodigen uit tot een gesprek. Achter elke creatie schuilt het verhaal van een ambachtsman en zijn talent, getuigt Ons.

Ons maakte ongeveer een jaar geleden dit project concreet. Als 28-jarige werkzoekende op zoek naar meer betekenis in het leven, heeft ze een idee in gedachten. Ze schrijft zich in bij StartLAB, een incubator voor jonge ondernemers in Brussel, met wie ze haar project en haar aanbod en collecties verder uitwerkt. Enkele maanden later wordt Ons geselecteerd door hub.brussels om haar concept uit te proberen in de Pop-up Auberge Espagnole, wat haar ontluikende ondernemingsavontuur een nieuwe wending geeft.

Om de pop-upwinkel uit te baten, de kosten te dekken en genoeg stock te voorzien, heeft Ons snel nood aan fondsen. Ze wordt doorverwezen naar microStart, die haar ondersteunt bij het uitwerken van haar financieel plan, en die haar een financiering aanbiedt.

“Ik was werkzoekende wanneer ik mijn aanvraag tot financiering deed en ik vind het fantastisch dat microStart mij een lening heeft kunnen geven terwijl dat bij een bank onmogelijk zou geweest zijn. microStart is een geweldige kans want zonder dat duwtje in de rug was ik nooit kunnen overgaan tot de volgende stap.”

Op een paar weken tijd was het merk MedinaFairLAB geboren, het startpunt voor het waarmaken van een droom: het creëren van een plek waar de artisanale creaties van ambachtslieden samenkomen, om zo de vermenging van talenten en culturen te promoten. Wat er nog gepland staat voor Ons? Haar e-shop starten en misschien ooit haar eigen winkel uitbaten in Brussel.


Bezoek haar Facebook-pagina of haar Instagram-account!

Terug naar het begin van de pagina