Naar inhoud

Hélène heeft haar branding agency en haar eigen cocktailmerk opgestart in Gent

“Ik hoop dat men binnen 10 jaar niet per se enkel aan een man denkt wanneer men praat over ondernemen of ondernemer.”

We worden enthousiast ontvangen in het appartement van Hélène te Gent, waar ze haar twee activiteiten uitoefent. Enerzijds de Branding Agency "Murphy Brands", gespecialiseerd in de voeding- en drankensector, anderzijds haar eigen cocktailmerk "SIPPR", ready to go cocktails met natuurlijke ingrediënten, dat zich focust op kwaliteit, smaak en ecologische productie. 

Hélène heeft al heel wat ervaring in de drankensector. Zo werkte ze in een brouwerij waar ze brouwers hielp met hun productie en verkoop. Al snel besefte Hélène dat ze haar eigen onderneming wilde “brouwen” en in de voetsporen treden van haar mama, bij wie het ondernemen ook al jaren in de genen zit. Werken tot 2 uur ’s nachts en op zondagen is voor Hélène dus niet vreemd en zorgt er meteen voor dat haar zaak op korte tijd goed aan het groeien is. Ze is net zoals haar cocktails volledig ready to go! 

Dat zagen de Belgische banken jammer genoeg niet op dezelfde manier. Vol hoop en enthousiasme klopte ze met haar SIPPR en financieel plan onder de arm aan bij de meeste banken, zonder resultaat. “Het probleem met de banken tegenwoordig is dat ze enkel focussen op cijfers of leeftijd. Ze zien mijn profiel op papier en nemen meteen een beslissing. Hierdoor gooien ze de deur toe voor heel veel jonge en innoverende bedrijven.” 

Hélène bleef echter niet bij de pakken zitten. Na een toevallige zoekopdracht kwam ze op de website van microStart terecht en na een eerste gesprek met haar adviseur kreeg ze de financiering die ze zocht om haar eerste voorraad en verpakking aan te kopen. “Zonder microStart was SIPPR een idee waar ik heel veel moeite had ingestoken maar genoodzaakt was in de kast te steken en daar te laten”.

Met wilskracht in de ene hand en een SIPPR-cocktail in de andere zien we Hélène steeds grotere stappen zetten in het ondernemerschap. Hélène is op die manier ongetwijfeld een inspiratie voor vele andere vrouwen: “Omring jezelf en volg andere sterke vrouwen in het ondernemerschap, en wees bijgevolg ook een voorbeeld voor anderen.”

 

Ontdek haar verhaal in video 🎥

Terug naar het begin van de pagina