Naar inhoud

David Banjy startte als artiest in Elsene

“microStart heef me geholpen om mijn project verder te ontwikkelen.”

David kwam 20 jaar geleden naar België vanuit Burundi. Hij startte hier muziekstudies om later artiest en uitvoerder te worden. Eens zijn studies achter de rug, deed hij verschillende kleine jobs totdat hij in 2015 kennis maakt met microStart. Hij wenst op dat moment een project rond artiestentransport op te starten en microStart biedt hem gratis begeleiding aan om hem te helpen bij de opstart van zijn zaak. David en zijn coach beseffen echter vrij snel dat het project veel uitdagingen met zich meebrengt en David beslist om er beter over na te denken voor hij zich smijt.

Enkele jaren later klopt David opnieuw aan bij microStart, deze keer met het idee om zijn levensverhaal te publiceren, waarin hij zijn leven navertelt, zijn jeugd in Afrika en zijn parcours als man die zijn roots achterlaat. Zijn verhaal is bestemd voor kinderen, hij maakt er een jongerenalbum van en een muzikaal sprookje, maar hij is niet van plan om het daarbij te laten. David heeft nog heel wat ideeën voor de toekomst (tentoonstellingen, documentaires, fictie, enz.). Door actuele onderwerpen op zo’n ludieke manier te brengen, helpt David de jongeren om bepaalde thema’s beter te begrijpen, zoals het koloniale verleden en migratie. Deze keer is hij er zeker van, het is het project van zijn leven en hij is bereid er heel zijn energie in te stoppen.

David heeft verschillende microkredieten gekregen bij microStart. Zonder veel budget maar met heel veel motivatie om zijn activiteit te doen slagen, schoot microStart hem te hulp voor verschillende kleine investeringen die hem de mogelijkheid gaven om verder te gaan met zijn project (printen van de jongerenalbums, huur van een lokaal, enz.).

Het belangrijkste voor David is om goed omringd te worden. Wanneer hij besliste om zijn project te starten, voelde hij dat het de juiste timing was, dat hij er mentaal klaar voor was, maar het is dankzij zijn naasten en dankzij de mensen die hij ontmoette dat hij nog meer in zijn project begon te geloven. Zelfvertrouwen hebben, maar ook vertrouwen hebben in je eigen project, dat is de sleutel tot succes.

 

Bezoek zijn Facebook-pagina of zijn website !

Terug naar het begin van de pagina